Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cruising på gång i Aneby

Årets cruising och rock´n´roll night närmar sig. Det blir fjärde upplagan för en av årets större händelser i Aneby.

Det händer saker i Folkets park hela sommaren. Varje tisdag, till exempel är det motorträffar. För en månad sedan arrangerades Aneby visfestival för första gången.

– Vi har aldrig fått så mycket beröm som då, men tyvärr kom det alldeles för få besökare, säger ordföranden Lena Algeskär.

På fredag händer det saker igen. Då är det dags för cruising, för fjärde året i rad. Den här gången sköter Folkets park arrangemanget helt på egen hand.

– Men några motorkillar ska hjälpa till att dirigera trafiken, utan dem hade vi inte klarat det.

Datumet är noga uträknat, det finns inga andra sådana träffar i närheten den 3 augusti.

– De flesta av de bilar som ska vara med kommer utifrån.

I fjol deltog 180 fordon i cruisingen. Lena Algeskär hoppas på fler i år och som det ser ut nu verkar ju vädret vara med arrangören på fredag.

Två timmar

I vanlig ordning samlas bilekipagen på grusplanen på Furulid. Under två timmar kör de sedan genom centrum, ner till Stalpet och vänder samt förbi Antuna.

– Cruisingen brukar vara fantastisk mysig och folk går man ur huse för att titta. Näringslivet vinner också på evenemanget.

När bilekipagen gjort sitt fortsätter det med en rock´n´roll night i Folkets park. Där kliver The Boppers upp på scenen.

– Gruppen var här även förra året och blev väldigt poppis.

Även Nanne Grönvall kommer till Aneby denna kväll, i likhet med Kings of Rock, som faktiskt hade sin Sverigepremiär i Folkets park i Aneby. Lena Algeskär vill lyfta fram bandet.

– Gruppen är jätteduktig, men måste verkligen se den för att förstå hur bra Kings of Rock är.

Trubaduren Örjan Torstensson medverkar också, med musik i pauserna.

Läs mer: Regnet stoppar inte årlig tradition.