Cykelloppet Ride of Hope anordnas varje sommar för att samla in pengar till Barncancerfonden. Deltagarna cyklar lika mycket med hjärtat som med benen när de tar sig från Lund till Stockholm.

Den fjärde etappen startade i Jönköpings på onsdagsmorgonen och slutade i Linköping. Det är en tung sträcka, men cyklisternas humör var på topp när de anlände gruppvis till depåstoppet i Frinnaryd.

– Det har varit en utmaning med vädret. Men det är härlig stämning och en fantastisk gemenskap, säger Magnus Erlandsson från Järfälla.

Cyklisterna kommer varandra nära under loppet. De umgås mycket under några sommarveckor och får göra det som de gillar mest.

– Vi som älskar cykel kan äta, sova, leva cykel.

Först och främst vill deltagarna samla pengar till stöd för cancerforskningen. Magnus Erlandsson blev engagerad i Barncancerfonden genom en vän som gick bort för några år sedan.

– Det ligger mig oerhört varmt om hjärtat, säger han.

Stöd från frivilliga

Hela vägen från Lund till Stockholm finns många frivilliga som ställer upp för att servera mat och dryck och heja fram deltagarna.

– De har tagit tid från sin semester för att vara här, säger Åsa Hornhammar, projektledare från Barncancerfonden.

Arrangörerna får ta hänsyn till den svenska sommaren som bjuder på varierat väder. Tisdagen var kylig medan det var väldigt varmt tidigare i veckan.

– När det är så varmt då får vi se till att de får ett extra depåstopp, säger Åsa Hornhammar.

Cyklisterna beräknas nå fram till Stockholm på söndag den 4 augusti. Redan nu är deltagarna nära målet för årets lopp: att samla in 1, 5 miljoner kronor.