Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnlig cyklist påkörd i centrala Vetlanda

En kvinnlig cyklist blev påkörd av en bil på Storgatan i Vetlanda under onsdagen. Den drabbade personen var vaken och talbar efter olyckan – men transporterades till vårdcentralen.

Vid 12.45-tiden på onsdagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till Storgatan i Vetlanda. En kvinnlig cyklist i 35-årsåldern hade då blivit påkörd av en bil i höjd med bensinstationen Circle K.

– Olyckan inträffade på en cykelöverfart, men lyckligtvis rörde det sig inte om några högre hastigheter, säger räddningstjänstens insatsledare Martin Trofast.

Den drabbade var vaken och talbar efter händelsen. I larmet till SOS fanns det uppgifter om att cyklisten hade smärtor i ena benet. Personen fördes till vårdcentralen för kontroll.

– Vi spärrade av vägen en stund och kunde fokusera på att ta hand om den drabbade, säger Martin Trofast.

Föraren av personbilen klarade sig oskadd. Enligt polisen kommer en anmälan om trafikolycka att upprättas och det kommer att utredas om det kan finnas misstanke om brott.