Minishetlandsponnyn Lady har redan gästat flera barnkalas. Tillsammans med djuren på gården Ebbarp utanför Hult, är hon redo för ännu mer kalasande. Hennes ägare Emelia Kosel har nämligen planer för partydjuren då hon, med ett samarbete med Havskogs tårtor, hoppas att Sara Havskogs kreationer ska bli riktiga godbitar på tillställningarna.

Med Emelias nystartade företag Stall Kosel är tanken att man ska kunna boka kalas, antingen hos sig själv eller i stallet, där bland annat skattjakter och lekar sker i hop med kanin-gos, häst- och vagnkörning och ridning. Allt ska förstås avnjutas med smarriga tårtor där beställaren själv väljer utformning.

Jag gör bottnar och fyllningar från grunden med ekologiska råvaror så långt det är möjligt, berättar Sara Havskog.

I två och ett halvt års tid har hon bakat tårtor på deltid. När hon fick frågan om hon var intresserad av att leverera tårtor inför Stall Kosels barnkalas var svaret självklart ett ja.

Djuren på gården är vana vid att delta vid stora arrangemang, besök på äldreboende och fester för barn.

Vi miljötränar de här hästarna fruktansvärt mycket, vi har till exempel tränat med presenningar och ballonger, förklarar Emelia.

Emelia Kosel har tillsammans med sin kompis Lina Ringblom tidigare anordnat barnkalas.

Det är roligt, man blir som barn själv igen. Man ser hur mycket barn uppskattar djur. En del barn vill inte hoppa av hästryggen. I framtiden hoppas vi att det ska bli många roliga minnen för barnen, säger Emelia.