Vad är det som vi anställda inte skulle klara av att lära oss, man idiotförklarar ju oss.

Det är fjärde större varslet på Husqvarna sedan 2008 och 58-årige Peter Carlsson har varit med om alla.

Varsel är effektivt, det vet ledningen, alla blir rädda, tystnar och tänker bara på sig själva.

Peter Carlsson började på Husqvarnas gjuteriavdelning som 16-åring, i dag är han 58 år och säger sig inte ha så mycket att förlora på att prata ut. Han sitter hemma vid köksbordet med sina nära och kära runt sig.

Till och med när det ligger ett varsel över oss ställer vissa upp och jobbar övertid, säger Carlsson, jag tycker att vi speciellt vid sådana tillfällen borde visa vårt missnöje mot företaget och istället visa solidaritet och kamratskap.

Det var på onsdagsmorgonen som beskedet kom. En kort information, ”80 varslas. Tillverkningen ska automatiseras och maskiner ta över jobben”, om året genom att strukturera om verksamheterna i USA, Kina och i fabriken i Huskvarna.

Eftersom vi har mycket att göra kom varslet som en total överraskning, säger Carlsson, och de nya robotarna, varför kan inte vi redan anställda lära oss dem, det är ju företagets uppgift att se till att personalen ha rätt kompetens för sina arbetsuppgifter.

Personalstyrkan på företagets enhet i Huskvarna uppgår 2015 till 1 400 totalt, 489 är fast anställda i fabriken. Inom produktionen tillkommer också ett hundratal personer från bemanningsföretag.

Det är dit man vill ha över oss allihop på sikt, menar Carlsson.

Vad gör du om du tvingas gå den här gången?

Jag gräver inte ner mig i alla fall.

Och om du får erbjudande om att bli bemanningsanställd.

Nej, där går gränsen, lite stolthet har man ändå kvar, svarar Peter Carlsson och blir lite extra fundersam.

Jag minns när man var stolt över att bära loggan Husqvarna på sina arbetskläder, så är det inte längre.