Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De jobbar hårt för att minska fallolyckorna – för äldre kan ett fall få svåra följder

Socialförvaltningen jobbar hårt för att minska fallolyckorna bland äldre i Tranås. Det framkom vid socialnämndens senaste sammanträde.

– Vi tycker det är bra att man arbetar fortlöpande med den här frågan. Som jag ser det är det oerhört viktigt att förebygga fallolyckor.

– De gör ofta att livskvaliteten försämras över tid för den som drabbas, samtidigt medför de också stora kostnader, säger C-politikern Magnus Nordgren, som är ordförande i socialnämnden.

Socialnämnden fick vid mars-sammanträdet en uppdatering av medicinskt ansvarig sjuksköterska i omsorgen.

Förutom fallolyckor har man inom social förvaltningen just nu fokus på nattfastan på kommunens särskilda boenden.

– Nattfastan får inte bli för lång. Det är angeläget att personalen har ögonen på detta.

– Ur hälsosynpunkt är det inte bra om det dröjer för länge från dagens sista mål till det första på morgonen.

Magnus Nordgren och övriga ledamöter i socialnämnden fick under mötet ett bild av hur det ser ut med nattfastan idag på kommunens boenden.

– Vi var i nämnden överens om att det är värdefullt att man behåller den fokus man just nu har och fortsätter med att följa upp tiden mellan dagens sista och morgonens första mål.

Socialnämnden tog under sammanträdet även ställning till en ansökan om ekonomiskt bidrag från reumatikerföreningen.

– Patientföreningarna är av stort värde för lokalsamhället. Men till följd av det budgetunderskott vi brottas med var vi tvungna att avslå reumatikerföreningens ansökan.

– Tidigare förfogade vi i nämnden över fondmedel som kunde användas till att stötta föreningar, men de pengarna är slut, säger Magnus Nordgren.

LÄS MER: De jobbar hårt för att minska underskottet