Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De laddar för beachvolley – turnering vid badplats

På lördag kommer det att spelas beachvolley vid Mellby badplats. Det är den årliga turneringen som arrangeras för femte året. Än går det att anmäla sig till tävlingen.

Det är samma upplägg som tidigare år. Fyra-fem personer från Mellby samhälls- och hembygdsförening kommer att vara på plats för att hjälpa till.

Det brukar bli mellan fyra-fem lag, med fyra personer i varje plus avbytare, vilket är minsta antalet som behövs för att turneringen ska kunna bli av. Lagen kan bestå av kompisar, släktingar eller arbetskollegor.

– Det är oftast personer härifrån trakten som brukar delta, från 15 år och upp till 55 år. Vinnarlaget får äran och berömmelse, säger Björn Sigurdh, som tar emot anmälningarna.

Helst ska det vara en mix i lagen av både vuxna och ungdomar.

Det är Mellby samhälls- och hembygdsförening som arrangerar tävlingen vid badplatsen.

Är det många som använder beachvolleyplanen?

– Den är väldigt sparsamt använd, väldigt lite faktiskt, säger Björn, som hoppas att planen blir välanvänd på lördag eftermiddag.

På söndagseftermiddagen är det dags för Mellbydagen i Hembygdsgården i Värne. Bland annat ska årets Mellbybo utses.