Yvonne Jarl är föreningens president. Tillsammans med Berndt Sanfridson informerar hon om det arrangemang som äger rum 30 mars nästa år. Det är Rotarys traditionella konsert där överskottet går till välgörenhet.

– Den har rubriken ”Inspiration, happiness and togetherness”, säger de.

De intäkter som blir resultatet av konserten går både till lokala och globala ändamål. När det gäller det sistnämnda har rotarianerna i Aneby bidragit till att brunnar har kunnat borras i Bangladesh. Berndt Sanfridson är för övrigt nyligen hemkommen därifrån.

Ett annat internationellt ändamål är mikrolån, som innebär hjälp till självhjälp. Rotary stöttar även en skola och ett barnhem i byn Golomolo i Uganda.

Lokalt är det redan nu klart att Alla får plats-veckan 2019 får ett bidrag på 10 000 kronor. En lika stor summa går till den inomhushall som ska byggas på Furulidsområdet.

– Fotboll är ju något som förenar människor i världen, därför passar det Rotary jättebra att stötta en sådan satsning.

Tidigare har Rotary lokalt bidragit med pengar till bland annat ett fiskeprojekt i sjön Ören och Aneby Gymförening.

Årets konsert gav ett netto på 80 000 kronor. Förhoppningen är förstås att 2019 års upplaga, den 15:e i ordningen, ska resultera i minst lika mycket. Redan nu startar arrangören biljettförsäljningen.

– Vi tänker att det kan bli en bra julklapp.

Inte spikad

Repertoaren då? Ja, den är inte spikad.

– Vi har inte tänkt så mycket ännu, men det blir nog med inspiration från bland annat Erik Gadd och Westside story, alltså pop, soul och musikal. Säkert kommer vi även att köra lite jazz också, säger Johan Henningson.

Tillsammans med med Gittan och Andreas Glans bildar han Henningson och Glans. Trion medverkade vid årets konsert och gör så även nästa år. Likadant är det med barnen Viktoria och Johannes Glans samt Anebybördiga Märta Fransson.

Även Alexander Orre, uppvuxen i Aneby och Sunhult, finns ännu en gång med i laguppställningen. Från Sunhult härstammar också Martin Lood, ytterligare ett namn på artistlistan.

– Det känns jättehäftigt. Han är anställd av Stockholms läns blåsarsymfoniker och kombinerar det med frilansuppdrag, säger Johan Henningson.

Musiker blir Bosse Hellgren, Anders Gustavsson och Magnus Karlsson och producent är Åsa Lundqvist.

Läs mer: Dags för konsert