Omplaceringshunden Luna fick ett tillfälligt hem hos Noora Isojärvi i augusti. Hon valde att göra en akut insats när familjen som tog sig an importhunden från Ryssland inte kunde ha henne kvar.

Den unga tiken rymde dock från den lantliga hundgården efter bara några dagar. Det var den 25 augusti. Luna har varit borta sedan dess.

Få observationer

En del observationer har rapporterats, men det har varit tyst länge.

– Det är tråkigt, det kommer inte in några observationer, säger Noora Isojärvi.

– Det har inte varit ett ljud sedan 8 september, berättar Michelle Pishoha.

Hon har tagit på sig att samordna sökinsatserna, Noora Isojärvi har varit långt ifrån ensam om att söka efter Luna.

– Det är jättemånga människor som är engagerade, berättar Michelle Pishoha.

– Vi har även tagit in id-hund, men det var inte Luna den fick vittring på utan en hund som förmodligen var påkörd.

Har inte gett upp hoppet

Förutom att information har spridits i medier, sociala medier och på anslagstavlor, har även jägare informerats eftersom de vistas mycket i skogen. Det är samtidigt deras slaktrester som Michelle Pishoha hoppas att Luna har kunnat livnära sig på under hösten. För även om det är länge sedan någon rapporterat att de sett hunden,så har de fortfarande hopp om att hon är vid liv.

Det finns även de som ställer ut kattmat för att locka till sig Luna. Det var så hon upptäcktes vid senaste tillfället, även om just den maten inte ställts ut för hennes skull. Senaste rapporterade observationen gjordes mellan mellan Hok och Skillingaryd

Skygg för människor

Luna är en tvåårig schäferblandning, men påminner om en vinthund med en schäfers päls. Hunden är mycket skygg, och därför rekommenderas ingen att försöka fånga tiken om de får syn på den. Hon har skrämts bort vid tidigare försök, uppger Michelle Pishoha.

Bättre är att backa från platsen, menar hon, och kanske lägga ut mat för att hålla Luna kvar i området. Sedan ska man kontakta henne själv eller Noora Isojärvi. En bur kan vara ett sätt att fånga hunden.

Nytt hem för Luna

Om Luna hittas vid liv är det planerat att Michelle Pishoha ska ta hand om henne.

– Jag håller på med omplaceringshundar, säger hon och berättar att hon har kontakt med många som har erfarenhet av den hjälp som de hundarna kräver.

– Det är alltid så att man får arbeta med dem.

Relaterat till artikeln