De flesta deltagare snörar sina löparskor och drar på sig sina bästa tights innan startskottet går. Fredriks och Markus rutin ser annorlunda ut. De knyter sina välputsade Rockport-skor, stoppar in skjortan i kostymbyxorna och rättar till kavajslaget. Men varför springa i något så otympligt som finskor och kostym? Är de försenade till ett bröllop?

-Vi har länge sålt skor från Rockport, en skotillverkare som använder sportskons teknologi i vanliga skor. De hade en sko som hette Marathon så jag nappade på det kan man säga, berättar Fredrik.

Här hittar du ditt nästa par skor

Tradition

På det sättet har han sprungit loppet i flera år. Allt för att visa att finskor inte behöver skava och vara obekväma.

-Jag vill visa att det finns jättebra lågskor som är sköna att både gå och springa i. Det är den perfekta skon för de som går mycket i arbetet men inte vill kompromissa med stilen.

För att ackompanjera sina snygga skor föll det sig helt enkelt naturligt att dra på sig en kostym. Under åren har han dragit många blickar till sig.

Härlig stämning i Eksjö

-Stadsloppet är en folkfest och det är självklart för mig att delta. Även mina barn brukar springa. Det är jätteroligt att få vara en del av det här evenemanget och se folk sitta ute och grilla i villaområdena samtidigt som de hejar på löparna.

Fredrik och Markus Leiner är bröderna bakom Borgs Skor som finns i både Eksjö och Jönköping. Sortimentet präglas av en sak.

-Skor som är både snygga och ergonomiska. Bekväma skor kan vara riktigt stiliga, avslutar de.

Borgs Skor i Eksjö och Jönköping

Relaterat till artikeln

Det inbäddade materialet kan inte visas.