Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De städar bort festen: "Viktigt att det är snyggt"

Efter en fest krävs städning. Många av funktionärerna som hjälper till att plocka undan efter festligheterna har gjort det i flera år, medan vissa gör det för första gången.

Runt 500 funktionärer har aktivt arbetat för att få en lyckad stadsfest. Under söndagen samlades en del av dem med stora sopsäckar för att städa undan skräpet som blivit kvar. Hans Barnholdt är en av de som återkommer år efter år.

– Jag har jobbat på stadsfesten i många, många år, säger han.

En av anledningarna till att han gillar att jobba med under stadsfesten är att det finns så mycket att göra.

– Det är roligt, jag tycker om det, säger Hans.

"Går fort när vi är många"

En liten bit bort står Monika Wågby och John-Erling Hansen. De har nyss flyttat till höglandet och plockar, till skillnad från arbetskamraten Hans, skräp efter stadsfesten för första gången. Monika håller med om att det är mycket att göra, och att plocka, men det går rätt bra ändå.

– Det går så fort när vi är så många, säger hon.

Stämningen är god mellan kollegorna och Monika förklarar att alla funktionärer drar sitt strå till stacken för att resultatet ska bli bra.

– Det är viktigt att det är snyggt efteråt, så att de får arrangera stadsfesten igen.