Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Derbytätt i nya Smålandscupen

Smålandscupen blir startskottet för innebandysäsongen. I mitten av augusti drar den nya turneringen igång med flera Höglandsderbyn i gruppspelet.

Tidningen har tidigare skrivit om Smålands Innebandyförbunds nya tävlingsgrepp inför säsongen 2020/2021. Tidigare Smålands–DM dammas av i ett nytt format som går under namnet Smålandscupen.

Nu är det klart hur grupperna kommer att se ut och när cupspelet drar igång. Redan i mitten av augusti – vecka 34 närmare bestämt – spelas det tävlingsmatcher på Höglandet.

Damernas cupspel består av 18 lag som är indelade i fem grupper. Ettan och tvåan i varje grupp samt den bästa grupptrean kommer att ta sig vidare till nästa omgång.

I herrarnas cup är det 43 lag som gör upp om titeln och de är indelade i tio olika grupper. Alla gruppvinnarna samt de tre bäst placerade tvåorna tar sig vidare till omgång två.

Även herrarnas cupspel startar vecka 34.