Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter, yrkesverksamma och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare. Utmärkelsen ses också som en svensk kvalitetsstämpel. Organisationerna belönas för ett framgångsrikt employer branding-arbete. I år har över 5000 företag samt 600 statliga verk, myndigheter och kommuner, varit med i urvalet. Processen går ut på att säkerställa att ett högkvalitativt employer branding arbete bedrivs, samt att arbetsgivaren uppfyller de krav som krävs för att vara en trygg och attraktiv arbetsgivare.

 Vi är otroligt stolta över att ännu ett år få ta emot denna prestigefyllda utmärkelse. Att de många insatser vi gör för att skapa den mest attraktiva arbetsplatsen för våra medarbetare ger resultat i form av detta styrkebevis är givetvis mycket, säger Beatrice Carpvik, varumärkesansvarig på Consid, som är med för andra året i rad.

Flera företag som har verksamhet i länet men som inte har rötterna på andra orter finns också med, exempelvis Cybercom, Sogeti, Skanska, Midroc, Dahl och LRF Konsult.