Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det behövs både belysning och kamera

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Efter en artikel som var i dagbladet i torsdags var det en S-politiker vid namn Kerstin Hvirf som tyckte att nedskräpning var för “jävlig” Och det tycker även jag.

Det intressanta i det uttalande är att det har sett för “jävligt” ut under många många år, så då kan man ju fråga sig om det var första gången hon var på en återvinningsstation?

Jag tror faktisk att den enda lösningen på detta problem är att, som nämns, trycka upp en folder på alla och jag menar alla tänkbara språk som numera talas i Sävsjö. Eller varför inte bjuda in folk till exempel till Kulturhuset för upplysning om vad som gäller och som skall pågå under några dagar efter att foldern har skickats ut till alla hushåll.

För närvarande säger Stefan Gustavsson att man bedriver ett projekt tillsammans med FTI och Njudungs Energi för att få bukt med problemet. Tror de verkligen att det räcker med att sätta upp belysning, så kan jag tala om att sätts det inte upp kameror samtidigt, så är hela det projektet bortkastat. Jag bor själv vid en återvinningsstation nära Sturevallen så jag ser från mitt fönster vad som sker nattetid.

Det har ju till och med gått så långt att det på natten kommer bilar och slänger bland annat emballage som tillhör dagligvaruhandeln. Även byggfirmor gör sig av med diverse skräp.

Det sista alternativet var att komma överens om att hämta allt vid fastigheterna och det låter ju bra, om det går att genomföra. När vi flyttade till Sävsjö för 15 år sedan fanns det en sopstation här. Varför lades den ner? Som det är nu så skall man åka till Vetlanda för att slänga vissa sopor. Kommunen går ju ut med att den är så miljötänkande, hur mycket utsläpp blir det utav alla avgaser som dessa resor till Vetlanda tillför naturen.

Personligen tycker jag att det är alldeles för mycket av utredningar, allt dras i långbänk innan det kan fattas ett beslut.

Ove Olsén

Sävsjö

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel