Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här kan du göra på sportlovet

De senaste veckornas töväder utmanar skidbackarna och skidspåren.

Trots att det mesta av snön har töat bort, finns det flera aktiviteter att välja på för lediga ungdomar. Ungdomsgården Källaren i Bergsjö har en fulltecknad vecka med bland annat dans, ungdomskafé och discobowling. Även fritidsgårdarna i Hudiksvall erbjuder flera aktiviteter. På onsdag åker de till Järvsö för att åka skidor och på fredagen kommer Sofia Rapp att föreläsa på Brandgaraget. På tisdagen åker Brandgaraget och fritidsgården i Näsviken på en shoppingresa till Birsta.

För de som vill åka skridskor har hockeyhallen i Lindfallet öppet hela veckan och på Glysis finns möjlighet att åka både med och utan klubba.

De senaste veckornas töväder utmanar skidbackarna och skidspåren.

– Det ser tyvärr inte bra ut i spåren på Öster. Det finns bara fläckar på flera ställen så att man måste gå med skidorna. Det är på skidstation som det går att åka, säger Stefan Skalman från Hudiksvalls IF.

Även i Hedebacken kämpar man med bristen på snö.

– Vi tänker försöka hålla öppet dagtid under lovet. Vi skyfflar om snön i backen, det är tunt med snö på en del ställen och tjockare på andra ställen. Vi får hoppas på kalla nätter nu, säger Kalle Bylin från Hudik Alpin.

Enligt Järvsöbackens hemsida är alla nedfarter öppna under sportlovet. Även på Hassela ski resorts hemsida kan man läsa att alla nedfarter och liftar är öppna.

Kommunens badhus håller öppet under sportlovsveckan. Och för den som vill snickra och pyssla så har Mulle Meck utökat sina öppettider under lovet.

Fotnot: Det här är ett urval av de aktiviteter som finns under sportlovet.