Valkampanjen:

I sin kampanj fokuserade hon på löften om att stärka den amerikanska medelklassen och den fattigare delen av USA:s befolkning. Hon vände sig till kvinnor, medborgare med latinamerikansk bakgrund och färgade. Presidentparet Barack och Michelle Obama har stöttat henne under kampanjen och hållit flera tal för Hillarys räkning.

Utrikespolitiken:

Diplomati och allianser är viktigt för Hillary Clinton, inte minst för att bekämpa terrorism. Hon vill hålla fast vid Nato och USA:s allierade som till exempel Saudiarabien och Japan.

Största politiska meriterna:

2016: Den första kvinnan i USA:s historia som är presidentkandidat i ett större parti.

2009 - 2013: USA:s utrikesminister

2008: Kandiderade till Demokraternas representant inför presidentvalet. Förlorade mot Barack Obama som utsåg henne till utrikesminister när han blev president samma år.

2001-2009 Demokraternas ledamot för delstaten New York, i USA:s senat. Hon blev den första kvinnan som valdes till senator samtidigt som hon var USA:s "första dam" och presidentfru.

Största skandalerna:

1. Hillary Clinton raderade cirka 30 000 mejl som hon menade var privata när hon använde en privat mejl-server under sin tid som USA:s utrikesminister. Det fanns hemligstämplat material i flera av dem och FBI inledde en utredning 2015. Under juli 2016 beslutade FBI att inte väcka åtal men den senaste tiden har ett stort antal mejl varit aktuella för en ny utredning.

2. Hon höll efter sin tid som utrikesminister flera tal inför stora finansiella institutioner på Wall Street. Innehållet i talen har läckt ut via Wikileaks. En av Demokraternas representanter, Bernie Sanders, beskyllde henne under primärvalen för att stå Wall Street för nära, enligt

3. Clinton Foundation är enstiftelse, som drivs av Bill och Hillary Clinton, som har fått bidrag från till exempel Saudiarabien och Qatar. Det har funnits misstankar om att vissa länder har försökt att köpa sig inflytande under Hillary Clintons tid som utrikesminister.

Källor: , The New York Times, Nationalencyklopedin, , , , Britannica.com