Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall Sven Johansson

Sven Johansson, Malmbäck

På måndagen avled, lugnt och stilla, Sven Johansson, Malmbäck, i en ålder av nyss fyllda 89 år. Sven var född och uppvuxen i ett lantbrukarhem i Fällsbo och där växte han upp tillsammans med föräldrarna och en yngre syster.

Under uppväxten fick han, som de flesta barn och ungdomar på landsbygden, hjälpa till med sysslorna där hemma. Gården som numera ägs av en son har alltid betytt mycket för Sven och han tillbringade gärna tid med arbete i skogen.

Det yrkesverksamma livet har han ägnat åt möbelindustrin. Under 29 år arbetade han på Hannils Möbler i Malmbäck och de sista åren fram till sin pensionering på Nässjö Inredningar i Fredriksdal.

1956 ingick han äktenskap med Dorothy, född Pettersson, från Åkerhult och makarna bosatte sig först i Myrebo men byggde därefter egen villa i Malmbäck 1963, där han sedan varit bosatt fram tills nu.

Den kristna verksamheten låg Sven mycket varmt om hjärtat. Han var sedan många år medlem i Malmbäcks missionsförsamling sedermera Malmbäcks frikyrkoförsamling.

Han var under mer än 25 år församlingens ordförande och även ordförande i Församlingskretsen av Svenska alliansmissionen under många år. Han vann genom sitt fridsamma och diplomatiska sätt, i alla sammanhang, stor respekt hos dem han mötte. Många minns honom som intendent vid Svenska alliansmissionens stora tonårsläger i Långserum. Efter att makan Dorothy gick ur tiden 2017 har krafterna allt mer avtagit och de sista dagarna har han vårdats på Höglandssjukhuset i Eksjö.

Närmast anhöriga är sonen Mats, Fällsbo, sonen Jan, Jönköping, dottern Carina, Alingsås, och sonen Per, Fällsbo, med familjer.