Om drygt två veckor drar ligan igång för Nässjö Basket med premiär borta mot Malbas. Under tisdagen var samtliga klubbar från Basketligan på plats i Stockholm för den årliga upptaktsträffen inför säsongstarten.

Coacherna pratade om lagbyggen, målsättningar och förväntningar. Och alla var eniga om att regerande mästarna Södertälja är självklar favorit till att få lyfta SM–bucklan för femte året i rad.

– Fjantigt att säga något annat än att laget med fyra raka SM-guld är favoriter. Frågan är vilka som möter dem, sa Jämtlands coach Torbjörn Gehrke enligt basketsverige.se

Ska man tro Basketligans coacher ligger Norrköping, Luleå och Borås bäst till bland utmanarna. Ingen av coacherna nämnde Nässjö Basket som ett lag för den absoluta toppstriden.

Nässjös assisterande coach Jordi Juste tror dock att klubben kommer att kunna störa de stora drakarna.

– Jag tror absolut att vi kan vara med och tävla med de andra. Vi har ett par nya unga spelare som är redo att tävla och är hungriga, sa han under träffen.

När det pratades målsättningar var han desto mer blygsam. Trots att endast en klubb missar slutspel den här säsongen valde spanjoren att hålla en låg linje.

– Vår målsättning är att fajtas varje dag och mot alla lag. De lag jag har sett hittills är Uppsala och Borås. De tillsammans med Norrköping och Södertälje är favoriter, sa han på träffen.

Jordi Juste är ny i Nässjö Basket den här säsongen och kommer att assistera huvudcoachen Raul Jimenez. Fuentes menar att vissa spelare är extra viktiga för laget den här säsongen om klubben ska kunna utmana topplagen.

– Nyckelspelare blir Dartaye Ruffin. Även Mantas Griskenas och vår amerikan Auston Barnes och pointguarden Milos Latkovic, sa Juste.