Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilist jagades av polis – misstänks för drograttfylleri

När polisen skulle stoppa en misstänkt rattfyllerist utanför Tranås vägrade föraren stanna. Det ledde till en biljakt – nu misstänks bilisten för brott.

Polisen fick samtal om ett misstänkt rattfylleri vid 21-tiden på lördagen. När patrullen kom ifatt den aktuella bilisten på länsväg 1008, gamla Grännavägen, utanför Tranås så ville föraren i bilen inte stanna. Han körde i stället vidare varpå polisen inledde en jakt med blåljus.

Enligt vittnesuppgifter gick jakten i hög fart men polisens presstalesperson har inga uppgifter om hastigheter.

– Patrullen fick stopp på bilen fem minuter senare, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Bilföraren, en man i 40-årsåldern, misstänks för drograttfylleri samt grov olovlig körning då han saknade giltigt körkort. Mannen är även misstänkt för att inte ha stannat på polismannens stopptecken. Han fick följa med för provtagning.

I bilen fanns också en kvinna i samma ålder, hon är misstänkt för ringa narkotikabrott.

Vittnesuppgifter säger att sprutor slängts ut ur bilen under färd, vilka också hittats i vägrenen när tidningen var på platsen. Det finns dock ingen anmälan om narkotikainnehav, enligt polisen.

Enligt polisen ska det ha kastats ut gods från bilen under vägen. Det är dock oklart vad, eftersom polisen inte ska ha hittat något vid sin kontroll.

– På några minuter i höga hastigheter kommer man rätt långt, säger Nils Rydberg på polisen som en kommentar till att polisen inte lyckats identifiera något gods utmed vägkanten.