Relaterat till artikeln

12 juni 2017: På måndagskvällen hittas två äldre personer avlidna i en bostad i den östgötska orten Mantorp, Mjölby kommun. Polisen misstänker att paret dödats och en mordutredning inleds. En vecka efter morden misstänkte polisen att någon tvingat till sig parets kontokort och gjort uttag, skriver Corren. Uppgifterna bekräftas inte av polisen.

28 juni: Efter att en särskild grupp för att ta fram en gärningsmannaprofil anhålls två personer skäligen misstänkta för morden. Men personerna släpps redan två dagar efter anhållandet och är nu helt avskrivna från utredningen.

13 juli: Polisen bekräftar flera uppgifter som Corren skrivit om. Rättsläkarna gör bedömningen att paret mördades på söndagseftermiddagen den 11 juni. Gärningsmannen/gärningsmännen har tagit ut pengar från makarnas konto och har använt sig av deras bil. Det bekräftas också senare att paret hade blivit bundna med olika sorters tejp.

September: I början av september går polisen ut med att det borde röra sig om minst två personer som genomfört dådet. Polisen får strax efter träff på den ovanliga tejpen som hade inhandlats hos en återförsäljare i närområdet.

15 september: Mullsjöbon som är i 20-årsåldern anhålls misstänkt för morden. Under helgen genomförs sedan tre förhör med mannen som nekar till brott. Enligt åklagaren har han svarat på de flesta frågor.

18 september: Mannen häktas vid Linköpings tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen förnekar mord.

17 oktober: Åtalstiden förlängs och mannen begärs omhäktad.

13 februari 2018: Mullsjöbon åtalas misstänkt för dubbelmordet. Det slås fast att han har fantiserat om att mörda människor och att det verkar som att han valt offer av en slump. Hans dna hittades på platsen. Mannen erkänner att han var på plats men fortsätter att förneka mord. Enligt advokat Henrik Lindblom utesluter man inte att det finns flera gärningsmän. Enligt Mullsjöbon var det två andra män på plats.

27 februari: Rättegången inleds. Polisens nyckelbevisning var mannens dna som hittats på en handske på brottsplatsen, tejpen som användes på brottsplatsen hade köpts av mannen i Jönköping och att skoavtryck på platsen matchade ett par av Mullsjöbons skor. Mannen förnekar fortsatt till mordet men berättar om hur han fantiserade om att mörda.

8 mars: Mullsjöbon döms i Linköpings tingsrätt, straffet dröjer då han först måste genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

23 april: Den rättspsykiatriska undersökningen slår fast att Mullsjöbon är frisk och att han därför kan dömas till fängelse.

9 maj: Mullsjöbon döms till livstids fängelse för dubbelmordet i Mantorp. Det motiveras av att Mullsjöbon har: "visat särskild hänsynslöshet och råhet" och morden har karaktär av en ren avrättning enligt tingsrätten.

29 maj: Mannen överklagar livstidsdomen till Göta hovrätt. "Vi menar att det finns rimligt tvivel om hans skuld," säger Mullsjöbons advokat Henrik Lindblom. Mannen fortsätter att mena att det inte var han som begick mordet utan att han åkte därifrån och en av de andra två männen senare dödade paret. Han yrkar på ett tidsbestämt straff istället för livstid.

8 juni: Hovrätten går ut med att de kommer att pröva fallet i Göta hovrätt och att rättegången kommer hållas 9-13 juli.