Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter rånet: Nu är det slut med kontanter på banken

Till följd av det tungt väpnade rånet mot Åtvidaberg Sparbank i fredags morse upphör man omedelbart med all kontanthantering Kinda-Ydre Sparbank i Österbymo. Den nya rutinen gäller från och med i dag måndag, redan när dörrarna öppnas.

Kinda-Ydre Sparbank ändrar sina rutiner för kontanthanteringen omedelbart från och med måndag morgon när bankkontoret öppnar i Österbymo.

Beslutet är direkt orsakat av rånet mot banken i Åtvidaberg i fredags eftermiddag. Strax före klockan 15

Det är en direkt följd av det tungt väpnade rånet mot Åtvidabergs Sparbank i fredags eftermiddag. Tre maskerade män, som enligt vittnen var beväpnade med automatvapen eller automatliknande föremål, kom vid rånet över en okänd summa kontanter. De ska ha lämnat bankkontoret med rånbytet i Ikeakassar. Ingen person skadades fysiskt i samband med rånet.

Den polispatrull som tog upp förföljandet på flyktbilen blev dock beskjuten, varpå förföljandet avbröts och förstärkning tillkallades. Hur många personer som deltog i rånet är ännu oklart.

Efter rånet höll Kinda-Ydre Sparbank ett extra bankledningsmöte på söndagen. Där beslutades att den anrika sparbanken från och med i dag måndag omgående upphör med alla kontanthantering på kontoren i Österbymo, Rimforsa och Horn.

– Vi gör detta av säkerhetsskäl. Tryggheten för våra medarbetare och kunder kommer i förstahand, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank, i ett pressmeddelande där han fortsätter:

– Vårt nyombyggda kontor i Kisa har en mycket hög säkerhetsnivå, vilket gör att vi kan fortsätta med kontanthanteringen där.

Verksamheten på lokalkontoren fortsätter i alla andra avseenden som vanligt. Bankomaterna är också i drift som vanligt, i samarbete med Bankomat AB.

– Alla våra kunder som är i behov av att hantera kontanter inne på ett bankkontor är välkomna till Kisakontoret. Där fortsätter vi med kontanthanteringen som vanligt alla vardagar i veckan, förklarar Johan Widerström..