Förlikningen grundar sig i en stämning som ABSI gjorde i Augusti förra året. Bolaget byggde nya industrilokaler i Rörvik till Clemondo efter att de kontaktat ABSI med sådana önskemål.

Efter en hyrestvist där Clemondo hävdade att deras tidigare vd tagit sig friheter han inte hade rätt till kortades ett 15 år långt hyreskontrakt mellan bolagen ner till sju år. ABSI valde ändå att stämma Clemondo på runt tre miljoner kronor för bland annat obetald hyra.

Relaterat till artikeln

Båda bolagen har hävdat att man sökt en förlikning men att den andra parten inte varit intresserade av att förhandla. Erik Hantoft, vd på Clemondo, säger att processen har varit onödig och tycker att en förlikning kunde ha nåtts redan 2016.

– Det har inte lett till någonting mer än att advokaterna fått en massa pengar i två år. Jag vill vara väldigt tydlig med att vi flera gånger tagit initiativ till en förlikning men att vi inte upplevt att intresset från kommunen och ABSI funnits, säger han.

Relaterat till artikeln

Erik Hantoft känner sig nöjd med förlikningen och i pressmeddelandet skriver bolaget att de är glada att lägga tvisten bakom sig för att istället fullt ut koncentrera sig på sin verksamhet.

I slutet på maj meddelade Clemondo att de flyttar sin produktion från Rörvik under hösten men säljverksamhet och kundsupport kommer istället att utgå från Rörvik och de nybyggda lokalerna som bolaget hyr av ABSI.

Urban Blücher, vd på AB Sävsjö Industribyggnader är nöjd med förlikningen, precis som Clemondos vd Erik Hantoft.

Foto Caj Källmalm

– Det känns fantastiskt bra att lägga detta bakom oss! Förlikningen och det åtgärdsprogram vi presenterade i våras lägger grunden för framtiden, säger Erik Hantoft som dock menar att det är kämpigt med den annalkande flytten men att bolaget inte har några planer på att lämna Rörvik även om produktionen nu flyttar till Helsingborg.

ABSIs vd, Urban Blücher, bekräftar att man nått en förlikning men att en sekretessklausul i förlikningen gör att man inte kan kommentera vad den innebär förrän tingsrätten slagit fast den.

– Jag hoppas att den blir det under de närmaste veckorna men vi är väldigt nöjda med förlikningen, säger han.

Läs också:

ABSI stämmer Rörviksföretag på miljoner

Vd:n om miljonstämningen: ”Helt vansinnigt”