Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter vinterns succé – skidtalangerna uttagna i landslaget

Moa Hansson och Hanna Abrahamsson hade en bra vinter i skidspåren. För det belönas talangerna nu med varsin plats i utvecklingslandslaget för kommande säsong.

Att Landsbro IF:s Moa Hansson och Eksjö SOK:s Hanna Abrahamsson är två stora talanger råder det inga tvivel om. Den gångna vintern fortsatte tjejerna från Höglandet att sätta stora avtryck i skidspåren med flera framgångar.

Moa Hansson fick bland annat åka JVM i Finland och därefter slog hon till med både guld och silver på JSM i Sollefteå.

Även Hanna Abrahamsson fick chansen i JVM och följde upp det med tre bronsmedaljer på JSM.

Dessa framgångar ligger nu som grund till att duon finns med i utvecklingslandslaget för den kommande säsongen. Tio damer och 14 herrar i åldrarna 19-23 tar plats i landslagsledningens nya trupp som presenterades under måndagen.

– Det är viktigt att de här unga åkarna får en fortsatt stark grund att bygga vidare på och det får de tillsammans med de andra i utvecklingslaget, berättar landslagschefen Jonas Peterson i ett pressmeddelande.

Utvecklingslaget kommer samlas på cirka ett läger i månaden under försäsongen och det första hålls i Falun den 14–19 maj.