Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyses: Kandidater till miljö- och byggnadspris

Det är dags att fundera på vem som ska få årets byggnadspris i Nässjö. Kandidater till miljöpriset efterlyses också.

I december månad brukar vinnarna av priserna uppmärksammas vid Nässjö kommunfullmäktiges sammanträde.

Men redan nu vill ledamöterna i samhällsplaneringsnämnden få förslag på byggnadsobjekt som är värda att uppmärksammas. Det gäller även insatser i miljötänk.

De senaste personerna som mottog priserna var naturpedagogen Jenny Carlsson som tidigare jobbade vid Emåns Ekomuseum, Bodafors. Hon fick miljöpriset. Byggnadspriset gick till satsningen på Biografen som har byggts om av ägarna Richard Liljedahl och Pär-Magnus Almquist. Priserna delades ut för år 2018.

Förra året blev det ingen utdelning, det saknades kandidater som uppfyllde kriterierna på nämndens lista av namn.

Men den situationen vill ordförande Håkan Gustafsson (S) inte hamna i igen. I år letar man aktivt efter värdiga pristagare och uppmanar allmänheten att höra av sig och hjälpa till.

Byggnadspriset delas ut till ett objekt som visar lite extra klass vad gäller arkitektur och byggnadsvård. Det kan ges till enskild person, företag, förening eller organisation.

Aktuella byggobjekt ska vara färdigställda senast två år före eller under innevarande år, det vill säga 2020.

En bronsplatta delas ut som fästs på den vinnande byggnaden. Pristagaren får diplom. Priset omfattar byggnader i hela kommunen.

Miljöpriset har en summa på 10 000 kronor och delas ut som en uppskattning till privatpersoner, företag eller förening som har utfört en berömvärd insats för miljön. Insatsen är ett led i strävan mot en hållbar utveckling.