Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eksjö Stadslopp ställs in: ”Har ringat in sista fredagen i maj 2021”

För första gången sedan starten 1985 tvingas Eksjö stadslopp ställas in. – Vi tog ett tidigt beslut för det är inte stimulerande att arbeta med något som med största sannolikhet ändå inte hade blivit av, säger tävlingsledaren Jan Rudolfsson.

Jan Rudolfsson var en av Eksjö Södras medlemmar som 1985 startade Eksjö stadslopp. Sedan dess har tävlingen, som utvecklats till en riktig folkfest, varit årligen återkommande.

Men nu bryts den trenden.

Till följd av corona-pandemin tvingas nu Eksjö Södra ställa in 2020 års lopp.

– Vi hade en samling och diskuterade men kom fram till att det inte finns något annat att göra. Det var bara ställa in det den här gången, säger Rudolfsson.

Det är inte heller aktuellt att flytta loppet till exempelvis hösten.

– Det är sista fredagen i maj som gäller för det här loppet. Det är helt fullt i almanackan utöver det datumet, säger Rudolfsson.

Det var några få löpare som redan var anmälda till årets lopp. Jan Rudolfsson säger att de som anmält sig antingen får pengarna tillbaka eller fri startavgift till nästa stadslopp.

Det Eksjö Södra nu gör, utöver att anordna träning i mindre grupper för sina aktiva, är att ta sikte mot ett nytt stadslopp nästa år.

– Vi har ringat in sista fredagen i maj 2021. Den 28:e blir det. Så nu tar vi sikte på det istället, säger Rudolfsson.