Under söndagen övade Frankrikegruppen på sin dans, under ledning av Cecilia Liljeblad, projektledare för Studieförbundet Vuxenskolan.

Dansledaren Sara Stojanovic kom upp till mig på SV och sa 'varför händer det ingenting, kan vi inte hitta på någonting bara för dansen?'. Då försökte vi få igång något och sedan kom vi fram till det här temat, så att det inte bara blir folk som dansar, säger hon och fortsätter:

Resa är en kul grej, det är lätt att få in många olika typer av dansstilar så det inte bara bli likadant.

Fritidsgården Ing 2 kommer att förvandlas till en flygplats och sedan kommer publiken få åka till bland annat Afrika där det blir det afrodans, till England där det blir Harry Potter-tema och till Hawaii där publiken bjuds på det hula-hula-dans med blommor, berättar Cecilia.

Vi i den här gruppen har Frankrike och vi har en scen från Fantomen på opera som vi dansar till.

Ungdomar från 13 år och uppåt är välkomna att vara med. I nuläget är det mellan 50 och 75 dansare och ännu är det inte för sent att anmäla sig om man är intresserad.

Man får testa en ny dansstil och man får lära känna nya människor, det är lite det som är tanken. Det är folk som kommer från Vetlanda och Nässjö med, det är kul att man kan få till den blandningen och mötas i sitt intresse, säger Cecilia.

18-åriga Eksjöbon Matilda Walett ska dansa danser från Frankrike, Las Vegas och Kina.

I Kina är det lite kampsportaktigt, berättar hon.

Det känns bra, jag ser jättemycket fram emot föreställningen.

Matilda har dansat sedan hon var sex år gammal och går nu på dansgymnasium i Tranås. Tjusningen med Studieförbundets föreställning är de alla olika stilarna, tycker hon.

Annars känns det som att alla dansar likadant i Eksjö men nu är det väldigt olika eftersom det är olika länder och det är jätteroligt, säger Matilda.