Båda herrarna har legat bakom uppbyggnaden av det Växjöbaserade projektutvecklingsbolaget Kärnhem AB som idag är en betydande aktör inom bostadsutveckling. Nu blir herrarna via sitt gemensamma bolag, Boati Sverige AB, delägare i Eksjöhus Bostad tillsammans med LindholmsGruppen. Johan Karlsson blir dessutom bolagets VD.

– Med vår storsatsning på en helt ny bostadsfabrik Eksjöhus Modulbygg är det också viktigt att vi har en kompetens inom projektutveckling samtidigt som vi också får en partner som har erfarenhet av bostadsrättföreningar och mycket god kunskap om kommunernas olika arbetssätt, säger Anders Lindholm koncernchef för LindholmsGruppen i ett pressmeddelande.

Johan Karlsson och Peter Carlsson ser fram emot uppdraget.

– Det känns oerhört stimulerande att båda jag och Peter fått möjligheten att bli en del av Eksjöhus Bostad, säger Johan Karlsson VD Eksjöhus Bostad

Mikael Olsson, ordförande i Eksjöhus Bostad:

– För att lyckas med ett nytt bostadsutvecklingsbolag i Sverige krävs rätt personal och produkter som alla har råd med. Med Johan och Peter i organisationen och en långsiktighet hos LindholmsGruppen känns det definitivt som vi har rätt förutsättningar, säger han.