Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eksjökille till Allsvenskan: "Extremt bra möjlighet"

Jesper Eliasson från Eksjö behöver speltid för att ta en plats i JVM-truppen i vinter. Därför lånas han nu ut från Växjö Lakers och kommer att spela i Hockeyallsvenskan med Almtuna.

Eksjöfödda hockeymålvakten Jesper Eliasson är ett av namnen som är högaktuella för att vara med och spela JVM för Sverige kommande vinter. För att ha en chans att ta en plats i truppen behöver 19-åringen speltid på seniornivå, vilket han inte verkar få i Växjö som är hans nuvarande klubb.

Därför lånas nu Eksjö HC-produkten och förre Boro/Vetlanda-junioren ut till allsvenska Almtuna kommande säsong.

– Det ska bli kul att få komma till Almtuna och få spela lite i HockeyAllsvenskan. Det är en extremt bra möjlighet och utmaning för mig att kliva upp från J20 till seniorhockeyn och förbereda mig inför vad som kommer i min vidare karriär. Så det ska bli skitkul att komma dit, säger Jesper Eliasson till klubbens hemsida.