Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eksjökonstnär ställer ut – höstens första utställning

På lördag har Eksjö konstförening sin första utställning på Eksjö museum. Det är Eksjökonstnären Lehna Fahlström samt Lennart Nilsson, från Hyltebruk, som ställer ut.

Lehna Fahlström är född och uppvuxen i Eksjö, men är bosatt i Nyköping sedan 2015. Hon började sin konstnärliga bana i småskolan då hon vann en teckningstävling som anordnades av Arla. När hon var 24 år hade hon sin första utställning i Eksjö.

Lehna har inga större begränsningar i sitt målande utan hennes arbetsnamn är "mellan fantasi och verklighet". Hon har provat många olika stilar, men använder oftast akryl. Ett av Lehna Fahlströms teman är "Face" då hon fascineras av ansikten och tycker att speciellt ögonen uttrycker mycket.

Inspiration finner hon i möten från vardagen. Det kan handla om möten med människor eller upplevelser som hon sedan omvandlar och förmedlar med penseln.

Lennart Nilsson, från Hyltebruk, är den andra konstnären som ställer ut i helgen. Han arbetar mest med olja på duk, men även objekt, skulptur och grafik. Han hämtar idéer och motiv från naturen som han sedan blandar med frukter, ironi och humor.

Utställningen finns att se på Eksjö museum från den 16 november till den 1 december.