Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eksjös lokala förmågor som är klara till stadsfesten

 
Eksjö stadsfest 2019
Visa alla artiklar

På Eksjö stadsfest brukar det vara flera lokala musiker från Höglandet. Så blir det även i år. Även något nyare artister från hela Sverige, och Frankrike, kommer att så på scenen.

Efter önskemål har Fiesta Eksjö valt ut ett antal artister och musikgrupper som ska uppträda på stadsfesten sista helgen i augusti.

Blue sky är Eksjöbandet som bildades 1991. Efter ett uppehåll gjorde gruppen comeback på Eksjö stadsfest 2014 och har sedan dess hållit igång. I dag består bandet av originalmedlemmarna Anders Elm och Keijo Lahtinen. I bandet finns också Torbjörn Andrén, Patrik Zander och Henrik Bach. De spelar bland annat covers från ZZ Top, D.A.D. Status Quo och Rolling Stones.

Lazy ambition är ett annat Eksjöband som kommer till stadsfesten igen. De har släppt flera EP:s och singlar. Två av deras låtar har spelat på Sveriges radio P3. Det är fartfylld melodiös hårdrock.

Elle och William är två bekanta namn. Ellen är från Eksjö och William från Mariannelund och de träffades 2014 när de gick i samma klass på gymnasiet. Båda hade musikintresset gemensamt och har gått på musikskolor på olika håll. Till Eksjö stadsfest har de satt ihop en repertoar som är en mix av moderna poplåtar och mer nostalgiska toner.

Matilda Lundberg från Nässjö är singer-songwriter. Hon inspireras av Joni Mitchell i sina melodier och sjunger om existentiella frågor och vill veta sanningen om livet. I höstas släppte hon sin bedutsingel "Diverse".

Vinscat är en singer-songwriter från Frankrike. Hon har jazz- och bluesinfluerade melodier. I april släppte hon sin första singel "Fruit wish".

Jonathan Fröberg är artist och låtskrivare från Oxelösund. Han är aktuell med sitt debutalbum "Dårar & hjältar". Han släppte sin första EP "På väg hem" för fem år sedan.

Ignore the elephant bildades 2013 i Göteborg. De inspireras av 80-talselectro, 90-talsgrunge och nutida pop.