Mariannelundsbygdens samhällsförening delar varje år ut Emil och Ida-pris till elever på Furulundsskolan. Det är två elever i varje klass från årskurs 6 och 9.

Vid årets prisutdelning var det 300 elever som medverkade, från förskola till årskurs 9. Från samhällsföreningen medverkade Ewa-Lena Hangren och prisutdelare var kommunalrådet Markus Kyllenbeck.

Här följer motiveringarna till pristagarna.

Hugo Stjernberg, årskurs 9: "Han är alltid glad och trevlig och hälsar alltid på alla oavsett om han känner dem väl eller inte. Hugo är killen som frågar ”hur mår du” och bryr sig faktiskt om svaret. Han är schysst och snäll mot alla och han vill alla väl. När Hugo hänger själv i cafeterian så är det alltid trevligt att ha ett snack med honom."

Filippa Sandin, årskurs 9: "Hon är trevlig för att hon alltid hälsar när man går förbi, hon piggar upp en om man är på dåligt humör och man kan alltid prata med henne. Filippa pratar med de allra flesta och hon är väldigt snäll mot såväl stora elever som mot de små. Hon är helt enkelt en god vän och sådana behöver vi fler på skolan."

Mustafa Ayyub, årskurs 6: "Ida priset 2019 går till en kille i årskurs 6 därför att han umgås med alla i gruppen. Han är en bra förebild för andra och följer regler och gör det som förväntas av honom i klassrummet."

Aydan Rustamli, årskurs 6: "Ida priset 2019 går till en tjej i årskurs 6 därför att vi tycker hon är en bra kamrat, ser till att alla mår bra och är en bra förebild för andra. Hon accepterar andra som de är."