Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En person anhållen för att ha förberett terrorbrott

I morse slog Säkerhetspolisen till mot flera platser i Västsverige. Flera personer hämtades till förhör och en har anhållits misstänkt för bland annat förberedelse alternativt stämpling till terroristbrott.

Säkerhetspolisen gjorde under torsdagsmorgonen den 13 december insatser på flera platser i västra Sverige. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Ingripandena genomfördes i samverkan med Polismyndigheten där Nationella operativa avdelningen lett arbetet.Efter beslut av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål har en person anhållits. Misstankarna rör förberedelse, alternativt stämpling, till terroristbrott samt grovt vapenbrott.

Vilken typ av terrorbrott det handlat om kan Säpo inte närmare gå in på. Förberedelserna kring det misstänkta terroristbrottet har pågått under en tid och det finns internationella kopplingar. Säkerhetspolisens insats gjordes efter ett intensivt och omfattande underrättelsearbete inom ramen för arbetet med kontraterrorism.

Förundersökningen bedrivs av Säkerhetspolisen under ledning av åklagare. Det råder förundersökningssekretess i ärendet. Därför kan man inte gå in på exakt vilka orter insatserna har skett på men enligt uppgifter i andra västsvenska medier är Ale och Lilla Edet några av orterna.