Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En sommar i parken strax före avspark

På lördag bjuds Mariannelundsborna på den femte upplagan i rad av "Sommar i parken". Mitt i navet, men inte i vägen för den yrande fotbollsfesten borta i Ryssland. Före avspark kommer många artister med lokal anknytning stå på scen i Herrgårdsparken.

På lördag är det dags. Picknickkorgen fylls upp till kant och filtarna borstas av, när den femte upplagan av "Sommar i parken" anordnas i Mariannelund. Eftersom att Sverige spelar kvartsfinal i fotbolls-VM, arrangeras det återkommande evenemanget istället över dagen och avslutas en halvtimme före avspark.

"Kommer svänga järnet"

På scen kommer bland annat band och artister som Disco Fever, Simon Lockström och William Isaksson, samt ett för tillfället hemligt uppträdande.

– När Disco Fever går upp på scen spelas gamla discolåtar och de kommer svänga järnet här i parken, säger Peter Salminen, en av evenemangets arrangörer.

Många av artisterna har lokal anknytning till Mariannelund.

– En av grundtankarna med projektet var att skapa ett forum för lokala artister, förklarar Salminen.

Även The Razz Band kommer att gå upp på scen under lördagen. De slutade spela tillsammans för 20 år sedan, men kommer att återuppstå endast för detta tillfället.

– Där finns två Mariannelundsbördiga musiker med. Den ena heter Nisse Bülow och den andra heter Peter Salminen, säger Salminen och skrattar.

"500 besökare"

Beroende på vädret kan evenemanget antingen bli av vid Herrgårdsparken eller i Folkets Hus. Omkring ett dygn före evenemanget drar igång, kommer arrangörerna annonsera platsen via sociala medier.

– Vi har lyckats att pricka in en av de få regndagarna. Det verkar vara en liten skur på eftermiddagen, men väderprognosen hinner nog ändra sig tills lördag, säger Salminen.

"Ett guldägg"

Mariannelundsborna gillar en sommar i parken. Publiken brukar ta med sig picknickkorg och filt när de kommer för att se artisterna på scen.

— Det är mycket uppskattat, det brukar komma upp emot 500 personer. Om vädret håller i år, så tror jag på lika mycket folk även denna gången, säger Salminen.

Herrgårdsparken som "Sommar i parken" kommer att hållas i, är stor, grön och bär på mycket historia.

– Det är fantastiskt att få anordna detta här. Att få kunna ta tillvara på parken, det är verkligen ett guldägg, säger Salminen.

”Sommar i parken” arrangeras av Mariannelunds samhällsförening, Centrumkyrkan och Sensus.