Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En till sjukhus efter explosion i Bodafors

En person fördes till sjukhus med brännskador efter att det inträffade en explosion i samband med Bodaforsdagen på torget på lördagen.

En mindre explosion uppstod vid 11.30-tiden vid en anordning för korvkokning i samband med Bodaforsdagen.

Explosionen inträffade när mannen som hade hand om anordningen skulle tända brännaren till en mindre gasflaska. Gasflaskan bevarades i ett oljefat som hade en lucka för att komma åt brännaren.

– Det har varit läckage och gasen, som är tyngre än luft, har då sjunkit till botten i oljefatet och ansamlats där nere. När han tände brännaren så antändes gasen i fatet och det blev en sticklåga ut i öppningen, förklarar Tommy Fors, insatsledare på räddningstjänsten.

– Han fick lågan i ansiktet med brännskador som följd, säger Tommy Fors.

Tack vare att räddningstjänsten själv deltog i arrangemanget på torget så var räddningspersonal snabbt på plats och kunde hjälpa den drabbade mannen.

– Han kom snabbt under behandling i form av kylning av skadorna, säger Tommy Fors.

Mannen fick åka till sjukhus med ambulans, enligt polisens presstalesperson fick han lindriga skador.

En bekant till mannen som stod i närheten ska ha fått viss rodnad på händerna, men personen behövde inte följa med ambulansen, enligt räddningstjänsten. Inga fler människor skadades och branden spred sig inte.

– Trycket från explosionen försvann ut i luckan. Men det kunde gått värre om det hade varit mer gas som hade läckt ut, säger Tommy Fors.

Polisen meddelar att de inte misstänker något brott i samband med händelsen. Enligt polisen inträffade händelsen vid en valstuga.

Marknaden på torget ska ha rullat på relativt obehindrat trots händelsen, uppger Tommy Fors.