Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Karlsson avgjorde tredje semin

Drömmen om att vinna Stanley Cup har kommit lite närmare. Erik Karlsson avgjorde nattens tredje semifinal borta mot St Louis och Landsbro-backens San Jose leder nu semifinalserien med 2-1 i matcher.

San Jose vann nattens svängiga match med 5-4. Erik Karlsson gjorde även matchens första mål och gästerna från Kalifornien hade ledningen med 3-1 inför den sista perioden då hemmalaget vände till 4-3. Men San Joses Logan Couture lyckades kvittera när omkring en minut återstod och tog matchen till förlängning.

Då avgjorde San Jose och det var ett helsvenskt samarbete som låg bakom vinstmålet. Gustav Nyquist assisterade Erik Karlsson som kunde sätta 5-4-målet. Reprisbilder visade dock att spelet borde ha blåsts av i en sekvens innan målet då en handpassning skedde, något som matchens domare alltså missade.

– Jag såg inte riktigt. Gustav fick den pucken precis framför kassen och jag såg till att göra mig fri. Men jag har inte sett reprisen, säger Erik Karlsson om den matchavgörande situationen, enligt NHL:s webbplats.

I St Louis-lägret var det upprört efter Karlssons avgörande mål.

– Det är oacceptabelt, men okej, säger St Louis-spelaren David Perron efter matchen.