Erik Tilling brukar ofta spela i triosättning, men i Höreda kyrka blir det en lågmäld och avskalad duokonsert, där besökarna får koppla av och hämta inspiration i det enkla, men starka budskap som sångerna förmedlar.

– Det är väldigt kul att få göra detta med Erikshjälpen, det är fantastiskt att man kan hjälpa barn samtidigt som man är ute och spelar, säger Erik Tilling.

Besökarna kommer även kunna höra i förväg inlästa tankar från pastorn och författaren Tomas Sjödin, om medmänsklighet och barnaskap och om de romska barnens verklighet i Rumänien. Tomas är bland annat känd från Vinter i P1.

Erik Tillings sånger handlar både om livets ojämnheter och djupaste sorg, men även om den innerligaste glädjen.

Några av de kändaste sångerna är ”S:t Patricks Bön”, ”Du har räddat mig” och ”Göm mig i dina vingar”.

– Vi är stolta och glada över att Erik Tilling vill göra konserter tillsammans med oss. Det kommer bli en fantastisk kväll i Höreda kyrka som också bidrar till att många barn i Rumänien får ett bättre nu och en bättre framtid, säger Samuel Åhl, eventansvarig på Erikshjälpen.

Spelningen som ges på torsdagskvällen i Höreda kyrka heter "Göm mig i dina vingars skugga” – namnet kommer från en bok som släpptes 2018, där Erik Tilling samlat texter från sina åtta album.

Konserten görs till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpens arbete i Rumänien, med att ge romska barn tillgång till skola, hälsovård och en trygg uppväxt.