På juldagen 2016 skulle en polispatrull omhänderta en kraftigt berusad man som hade bråkat med andra gäster inne på Harrys. Poliserna hade lagt ner mannen på rygg och höll i hans armar, när han helt plötsligt sträckte upp sitt huvud och satte tänderna i den ene polisens underarm. Enligt polisen var skjortärmarna uppkavlade så ganska omgående syntes tandmärken på underarmen. Det blev dock inget sår, men enligt polismannen domnade armen och han fick svårt att greppa resten av arbetspasset. Dagen efter fanns inga synliga skador kvar, men han begärde ändå 5 000 kronor i skadestånd för kränkningen eftersom han ansåg att det här gick över gränsen för vad en polis ska behöva tåla.

På den punkten fick han dock inte medhåll av Jönköpings tingsrätt. Samtidigt som man ansåg att det var bevisat att det var den utpekade mannen som bitit polisen, slår man samtidigt fast att detta visst hamnar inom ramen för polisens yrkesutövning. Rätten pekar på att eftersom den påstådda kränkningen inträffade i samband med ett ingripande och då krävs att den är ”särskilt förnedrande eller skymflig” för att man ska döma ut ersättning för kränkning.

Den åtalade mannen, som inte minns något av händelsen, var tidigare ostraffad och enligt rätten tyder mycket på att detta var en engångsföreteelse och därför valde man att döma mannen för våld mot tjänsteman till 50 timmars samhällstjänst istället för en månads fängelse.