Monica Evertson avsäger sig alla politiska uppdrag inom Sävsjö kommun. Det meddelade hon i ett mejl till kommunalråd Stefan Gustafsson på onsdagseftermiddagen.

Beskedet kom två dagar efter att Sverigedemokraternas partistyrelsemöte där man beslutade att

I början av januari avslöjade sajten att Sävsjöpolitikerna Monica och Peter Evertson umgåtts med en rad personer som visat högerextrema och nazistiska sympatier. Monica Evertson har också publicerat en bild på Facebook från Kuggnäsfestivalen där en person håller upp en handduk med texten: Camp Auschwitz.

Monica Evertson har även publicerat ett flertal rasistiska kommentarer och inlägg på sin Facebooksida.

Efter avslöjandet krävde flera partiföreträdare att Evertson skulle lämna partiet, och när de vägrade beslutade medlemsutskottet att göra en utredning i frågan.

Och på måndagen kom alltså beskedet. Monica Evertson utesluts ur partiet.

Motiveringen till beslutet har partiet dock inte delat med sig av, men Henrik Gustafsson, informationsansvarig på Sverigedemokraterna bekräftade för tidningen att ”uppgifterna om hennes beteende i sociala medier var delvis startskottet och det utgör också en del av underlaget”.

Monica Evertson är även folkvald och förutom att vara ordinarie ledamot i kommunfullmäktige har hon också förtroendeuppdrag inom kultur- och fritidsnämnden och socialnämnden. Men nu har hon alltså avsagt sig samtliga uppdrag.

Tidningen har varit i kontakt med Monica Evertson som meddelar att hon inte vill uttala sig i frågan.