– Det kändes ju jättekonstigt att vi aldrig hade träffat Carl Bildt. Jag förstår att det här är ett knivigt fall, men han är ju ändå Sveriges representant för utrikespolitiken, säger Johans syster Victoria Gustafsson i en ny , skriver nyhetsbyrån TT.

I ett nära samarbete med utrikesdepartementet, är det polisen som utreder fall med kidnappade svenskar, skriver TT. I samband med Johan Gustafssons försvinnande 2011 tog aldrig Carl Bildt, då utrikesminister, kontakt med familjen Gustafsson i Värnamo, säger Johans syster Victoria.

Det dröjde istället två år och tre månader efter kidnappningen innan Bildt träffade familjen, rapporterar Sveriges Radio Ekot uppger TT.

– Jag förstår att det här är ett knivigt fall, men han är ju ändå Sveriges representant för utrikespolitiken, säger Victoria Gustafsson i en ny P1-dokumentär.

LÄS MER: Här återförenas Johan Gustafsson med familjen

LÄS MER: Här är första hälsningen från frisläppte Johan Gustafsson

I ett mejl till Sveriges Radio, uppger TT, skriver Carl Bildt att han arbetade ”mycket intensivt” med fallet och att han var ”ytterst angelägen om att framhålla att Johans fall var ett fall för polisen”. I mejlet skriver Bildt också att ”vi inte var mottagliga för någon mån av utpressning”.

LÄS MER: Mc-entusiasternas gåva till Johan Gustafsson

I podden säger Victoria Gustafsson vidare att när Margot Wallström (S) tog över som utrikesminister kontaktade Wallström familjen inom några veckor och ville träffas.