Ja, det var en minst sagt oväntad text som Christina Höij Sidenholm hittade på tre av fyra örngott. Alla örngotten har samma färg och mönster - skillnaden är bara att "Kriminalvården" är tryckt på tre.

"Hur kan detta ha gått till?" undrade hon.

Christina tog kontakt med Textilhuset i Nässjö, där hon köpt örngotten.

Textilhuset var vänliga och tillmötesgående när jag kontaktade dem. De erbjöd mig genast nya örngott eller pengarna tillbaka, berättar hon.‬

På Textilhuset var det Camilla Parmö, som skötte kontakten med kunden.

Ja, det här med örngotten blev ju heltokigt, säger Camilla Parmö och skrattar.

Vi kunde inte annat än skratta åt det märkliga felet, fortsätter hon och berättar att Nässjöbutiken köpt in 20 paket av den aktuella sorten av en leverantör.

Så det kan faktiskt finnas fler som råkat få örngott märkta med Kriminalvården. Men då får de givetvis komma och byta.

Nässjöbutikens ägare, Carin Green, berättar att Textilhuset ofta köper in stora partier av sin leverantör, men att hon aldrig tidigare varit med om något liknande.

Jag tog förstås kontakt med leverantören, som förklarade att det blivit en förväxling i fabriken, där örngotten tillverkas. När de som syr och paketerar inte kan läsa svenska förstår man att det kan bli så här konstigt.

Det är Redlunds Manufaktur, ett grossistföretag inom hemtextil och beläget i Torestorp i Marks kommun, som svarar för importen. Ägaren Henrik Redlund säger så här:

Fabriken, som ligger i Bangladesh, tillverkar även örngott åt Kriminalvården. Misstaget att blanda ihop örngotten har gjorts av min leverantör i Bangladesh.

Han berättar att Redlunds köper in stora restpartier av örngott och andra textilier.

När fabriken tillverkat partier till storkunder blir det ofta restpartier över. Av dessa syr fabriken ihop mixade örngott i olika mönster, det kan handla om 50 mönster per säsong. När de fått ihop 10 000 örngott får vi erbjudande om att köpa och då köper vi, säger Redlund. Det är ett sätt att ta vara på tygerna som blir över, att inget går till spillo.

Han berättar att textilierna sedan går färdigpackat direkt till butikerna.

Det är bara att beklaga att det blev fel, det här var ju ingen höjdare, tycker Redlund.

Både Textilhuset och Redlunds vill betona att de gjort vad de kunnat för att reda upp saken.

Och kunden, Christina Höij Sidenholm i Habo, vad valde hon - pengarna åter eller nya örngott?

Jag valde nya örngott, svarade hon. Utan "Kriminalvården" på…