Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fansen har sagt sitt – talangerna nominerade till Guldgallret

Anton Heikkinen och Hampus Karlsson har satt avtryck i Hockeyallsvenskan. Nässjö HC–produkten och Boro/Vetlanda–produkten har röstats fram som två av de främsta juniorerna i serien.

Varje år delar C More tillsammans med HockeyAllsvenskan ut utmärkelsen Guldgallret, priset som går till Hockeyallsvenskans främsta juniorspelare.

Supportrarna har fått rösta fram en spelare från varje klubb som sedan har nominerats till årets utmärkelse. Med på listan bland de nominerade finns Nässjö HC–fostrade Anton Hekkinen som numera spelar för Kristianstads IK.

19–åringen har noterats för 13 mål och fem assist för nykomlingen som krigar i botten av tabellen.

Även Boro/Vetlanda–fostrade Hampus Karlsson, född 2001, är nominerad till Guldgallret. Karlsson, som just nu befinner sig på landslagsturnering med Team 19–landslaget, har spelat 28 matcher med Karlskrona HK Hockeyallsvenskan den här säsongen och noterats för ett mål och två assist.

Förutom äran att vinna det prestigefyllda priset så tilldelas även 100 000 kronor till den vinnande spelarens förening. Totalt är det 14 spelare som har blivit nominerade. Utöver dessa spelare kommer C More–experten Harald Lückner att ta ut ett "wild card" som presenteras under fredagen.