Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fast får ärofyllt uppdrag i Rangers

Jesper Fast blir en av fem kaptener i New York Rangers. – När han pratar så lyssnar folk, säger tränaren David Quinn på en presskonferens.

26-åringen lämnade HV71 efter säsongen 2012/13 för spel i New York och har sedan dess tagit en fast plats i Rangers. Mitt under förra säsongen fick Nässjökillen äran att bära ett A på bröstet, något han nu får fortsätta med.

På onsdagen meddelade NHL-klubben att Fast blir en av totalt fem kaptener som får dela på ansvaret kommande säsong.

Norrmannen Mats Zuccarello Aasen och svenske landslagsstjärnan Mika Zibanejad kommer bära ett A på tröjan under hemmamatcherna medan Fast och Chris Kreider får ha ansvaret under bortamatcherna.

Marc Staal blir den tredje alternerande lagkaptenen under både hemma- och bortamatcher.

New York Rangers nye huvudtränare David Quinn tycker att Jesper Fast, eller Quickie som han kallar honom, är en förebild i Rangers.

– Han är en kille som är väldigt respekterad. Han spelar i en hög fart och är dedikerad både på och utanför isen. När han pratar så lyssnar folk.

Jesper Fast och hans Rangers spelar NHL-premiär natten till fredagen svensk tid. Laget tar emot Nashville Predators hemma i Madison Square Garden.