Försvararen gör liksom Eetu Peukhuri och Emil Fedorov; han byter Villmanstrandslaget Veiterä mot VBK. Santtu Nurmi berättar att han pratat med Eetu och Emil för att bilda sig en uppfattning om sin nya klubbadress.

– Det är en bra organisation och Vetlanda verkar vara ett bra ställe att spela bandy på. Jag har också pratat med ”Putte” och jag gillar hur han ser på bandy. Det är en dröm att spela i Elitserien så jag är väldigt glad idag, säger Santtu Nurmi till Vetlandas hemsida och beskriver sina uppsidor på isen:

– Min styrka är skridskoåkningen. Jag försöker också att inte stressa upp mig med bollen utan hålla i den även om man såklart måste rensa ibland. Sedan är jag väldigt tävlingsinriktad och vill mycket, så jag ser det som en stor chans att utvecklas att få komma till Vetlanda.

24-åringen har varit libero i det Veiterä som gick till final i den finska ligan förra säsongen. Efter goda rekommendationer har tränaren Patrik "Putte" Johansson sett videoklipp på Santtu Nurmi, och det blev alltså starten på ett tvåårskontrakt för finländaren.

– Han har imponerat på mig. Han är en snabb försvarare som jag tror kommer göra det bra i Elitserien. I Finland är det många som ser honom som en kommande landslagsspelare, säger Patrik Johansson.

Nyligen lyfte Vetlanda BK även upp försvararen Gustav Wallin som bland annat hade stor del i VBK:s SM-guld i juniorfinalen. Hans kontrakt med Vetlanda BK sträcker sig över de två kommande säsongerna.