Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera från Höglandet med i TV-puckslaget

Smålandslaget ska snart förbereda sig inför TV-pucken. Då finns flera spelare från Höglandet med på både pojk- och flicksidan.

Inför årets säsong har Svenska ishockeyförbundet förändrat upplägget för den klassiska distriktsturneringen. Nytt för i år är att både killar och tjejer deltar i turneringen, som är för spelare födda 2004.

– Vi vill ge distrikten möjligheten att ge tjejer och killar samma förutsättningar inför distriktslagsturneringar så därför är vi glada över att kunna säga att TV-pucken nu kommer att spelas av både tjejer och killar, har Olof Östblom, tävlingschef för Svenska ishockeyförbundet, sagt tidigare.

Smålandslagets flickor kommer att förbereda sig i Oskarshamn kommande helg. Då finns tre spelare från HA74 med. Det rör sig om målvakten Ida Henriksson samt utespelarna Tilde Elmersson och Lovisa Salomonsson. Även Tranås AIF:s målvakt Thilia Wahlberg är uttagen.

Tjejernas gruppspel spelas sedan i Västergötland 20-22 september.

På pojksidan finns är följade spelare från Höglandet med i truppen: Edward Pfeffer, HA74, Edvin Nilsson, Tranås AIF, Viggo Burenby, Tranås AIF, och Max Forsell, Nässjö HC. Dessutom är de Tranåsfostrade HV-spelarna Hugo Fransson, Filip Rosell och Egor Polin med i laget, precis som den Boro-fostrade HV-spelaren Alexander Suzdalev.

För killarna väntar förberedelser i Vida Arena 24-25 augusti innan kvalgruppspelet inleds på Gotland 6-8 september.

Slutspelet för både pojkar och flickor avgörs i Dalarna mellan 31 oktober och 3 november.