Först hade en bil kört av vägen utanför brandstationen i Gislaved. Enligt räddningstjänsten hade bilen glidit av vägen på grund av att det var väldigt halt. Enligt vittnesuppgifter till tidningen fick bilen sladd och åkte av vägen när den fick bromsa in för ett långsamgående fordon.

De drabbade hade inte behov av hjälp från räddningstjänsten, däremot behövde en bärgare tillkallas.

SMHI varnade under tisdagen för plötslig ishalka

– Det är ordentligt halt på vägarna, säger Malin Ericsson, yttre befäl på räddningstjänsten i Gislaved och Gnosjö.

Vid klockan 15.21 kom ytterligare ett larm in till redaktionen. Först hade en bil sladdat av vägbanan längs väg 26, ungefär fem kilometer norr om Gislaved. Där var två personer drabbade, men ingen av dessa ska ha behövt uppsöka sjukvård.

Den olyckan skedde i södergående riktning.

En ambulans skickades till platsen från Gislaved. När den väl var framme så blev även det fordonet drabbat av ishalkan. Ambulansen blev inblandad i en kökollision med två av räddningstjänstens fordon.

– Under framkörningen kör vi kanske i tio kilometer i timmen men ambulansen hamnar mellan våra fordon. Man bromsar in för att man såg olyckan och då klämde man ambulansen, säger Malin Ericsson.

Inte heller vid den olyckan skadades några personer men bilen fick bärgas från platsen.

Väg 26 var länge avstängd för trafik, men vid halv sju-tiden meddelade Trafikverket att vägen var öppen igen.

Senare på kvällen inträffade två trafikolyckor vid Klevshult. Vid den ena, vid 22-tiden, var en personbil och en lastbil inblandade. Två personer fördes till sjukhus. Strax efter 23 körde en annan lastbil av E4 i närheten av Klevshult. Inga personer ska vara skadade enligt polisen. Lastbilen skulle bärgas, men stod inte i vägen för trafiken.

Vid 22 körde en bil i diket i närheten av Hörle. Två personer blev chockade och fördes till sjukhus med ambulas, de ska dock inte ha blivit fysiskt skadade.

Två lastbilar kolliderade av oklar anledning på E4 vid Vaggeryd vid 22-tiden. Enligt räddningstjänsten har ingen skadat sig i olyckan. Om halkan var en faktor vid olyckan är inte bekräftat.