Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera olyckor i halkan

Torsdagens kraftiga snöfall på kort tid och med hårda vindar på sina ställen under stormen "Svens" framfart orsakade en hel del problem i trafiken: Under eftermiddagen var snöfallet var som mest intensivt.

Efter snön kom regnet och därmed också halkan , främst i södra Dalarna. Under kvällen lugnade det ner sig i trafiken och inga trafikolyckor har rapporterats in efter klockan 19.

En trafikolycka inträffade vid 18-tiden på riksväg 66 i Tunkarlsbo, söder om Söderbärke, nära gränsen till Fagersta. Enligt de första uppgifterna var flera fordon inblandade, men det visade sig vara en singelolycka. Bilen kom ut i snösträngen, fick sladd, hamnade i diket men studsade upp på vägbanan igen. I personbilen, som körde i riktning mot Söderbärke/Smedjebacken, färdades en man och kvinna i 30-35 års åldern. Båda fördes i ambulans till Falu lasarett med oklara skador.

Strax efter klockan 15.30 på torsdagen inträffade en singelolycka i Romme i Borlänge. Olycksplatsen ska vara korsningen Smedjebacksvägen/Rommevägen. Det är i nuläget oklart om någon skadats.

Vid 15-tiden på torsdagen inträffade en trafikolycka på riksväg 68 i höjd med Jularbo öster om Avesta. En personbil, en buss och en lastbil ska ha kolliderat, men samtliga inblandade personer ska ha klarat sig utan skador.

Strax efter klockan 14 inträffade en trafikolycka på riksväg 50 strax innan Ornäs i södergående riktning. En bil körde in i ett räcke, men ingen skadades.

Vid samma tid var en trafikskola i Falun ute och körde med en elev på Lugnetleden. Det var mycket nysnö på vägen och bilen hamnade för långt ut på kanten, fick ett kast och studsade upp på vägen, för att sedan glida ner i diket i körriktningen. Ingen person skadades.

Tidigare på torsdagen inträffade en trafikolycka på Lyviksvägen bakom ABB i Ludvika.
Det var en man i 20-årsåldern som fick sladd på sin bil och där bakdelen på bilen slog in i en mötande bil. I den mötande bilen befann sig ett äldre par.
20-åringen och den äldre mannen klarade sig utan skador, men kvinnan fördes till Falu lasarett med bröstsmärtor. Enligt polis på plats är det kombinationen halt väglag och dåliga däck som orsakade olyckan.