Som du kanske har märkt så har Hall Media satsat extra mycket på valbevakningen i år via #kandulova vilket har gett många artiklar om lokala frågor som vi fångat upp från läsare och engagerade invånare.

Hur rapporteringen från själva valdagen skulle gå till var ganska självklart redan från början.

– Bästa sättet att bevaka ett val är en live-sändning. Det är något som vi vill ge vår publik och vi vill hålla det så lokalt som möjligt, konstaterar Patricia Svensson.

När du har röstat söndag 9 september kan du alltså slå dig ned hemma och följa vår livesändning från ditt kommunval och regionval på din lokala nyhetssajt.

Sändningen är öppen för alla. Den startar klockan 19.00 och pågår fram till midnatt.

I Skaraborg sänder vi från studion i Skövde där experter, politiker och olika gäster finns på plats för att kommentera och analysera valet i Skaraborgs kommuner och Västra Götalandsregionen.

– Vi kan lova en del intressanta namn, säger Patricia Svensson.

”Oerhört förväntansfull”

Samtalen leds av programledarna Anna Kuylenstierna och Olof Darius.

– Det ska bli jättekul och jag är oerhört förväntansfull. Vi har aldrig haft en valbevakning på den här nivån tidigare. Det finns många som är engagerade i det lokala valet och jag tror att de kommer att ”saxa” sitt tittande från riksmedias bevakning till vår lokala valbevakning under kvällen. Alla vi som arbetar med valbevakningen har tillsammans stor erfarenhet och kompetens och vi kommer att göra detta jäkligt bra, säger Olof Darius.

Anna Kuylenstierna låter lika förväntansfull.

– Det ska bli väldigt spännande att få följa valresultaten och diskutera dem i studion på detta sätt. Det blir också jätteroligt att få känna av stämningen på de lokala och regionala valvakorna. Det får man inte annars när man följer rikssändningarna.

Lokala reportrar ska komplettera med rapporter från fältet.

– Det är en häftig insats med många reportrar som kommer att bidra med inslag från gator och torg och valvakor med lokala politikerna som kandiderar. Detta visar Hall Medias lokala styrka att finnas på plats i en stor mängd kommuner samtidigt, säger Patricia Svensson.

Sociala medier

Dessutom kommer Hanna Källqvist och Joel Jonsson att bidra med läsarnas/tittarnas reaktioner i sociala medier under hela kvällen.

Sändningen kan du följa på de fyra Skaraborgssajterna, Skövde Nyheter, Skaraborgs läns Tidning, Falköpings Tidning och Västgöta-Bladet.

För våra tidningar i Småland sänder vi parallellt en valvaka från vår valstudio i Jönköping. Där bevakar vi valet i våra Smålandskommuner, Region Jönköpings län samt Region Kronoberg under kvällen.

De båda fem timmar långa livesändningarna började diskuteras redan i våras med tidningarnas nyhetschefer. Valsändningarna är något alldeles extra som kräver stor mängd teknik och detaljerad planering.

Förhoppningen är att få med valresultat från alla kommuner och kanske en del från regionvalet som räknas allra sist.

– Detta är ett roligt sätt att arbeta men det är också ett eldprov. Klarar vi detta så klarar vi det mesta, konstaterar Patricia Svensson.