Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkkärt namn till Eksjö stadsfest

 
Eksjö stadsfest 2019
Visa alla artiklar

Två nya artister är klara för Eksjö stadsfest. Den ena är en sångare som följer i hans legendariska pappas fotspår, det andra är ett band som röstades fram till bästa liveakt på Sweden Rock.

Programmet för Eksjö stadsfest växer och kompletteras med nya namn. Arrangörerna har bokat Jack Vreeswijk, en sångare och trubadur som under sin karriär har följt i pappa Cornelis fotspår.

Jack Vreeswijk har släppt fyra rosade album och han komponerade också musiken till filmen "Cornelis" som handlade om Cornelis Vreeswijks liv. Som viskompositör har Jack Vreeswijk alltid funnits i pappans skugga, men han har på senare år gjort sig ett eget namn genom att turnera flitigt som trubadur.

Förra sommaren fick han mycket uppmärksamhet för sitt Sommar-program i P1. Han gjorde också en hyllad konsertturné tillsammans med Cajsa Stina Åkerström.

Utöver Jack Vreeswijk har arrangörerna i veckan fått klartecken från det svenska bandet A.C.T. De beskriver sig själva som "old school progressive rock" med influenser som Queen, ELO och Saga.

Femmannabandet består av skickliga musiker med sångaren Herman Saming i spetsen. Musiken är utmanande att spela och A.C.T är ett band som vill att publiken ska kunna förvänta sig det mest oväntade.

Proggrockarna i A.C.T. har inte släppt något album sedan "Circus Pandemonium" 2014, men de är alltid ett uppskattat liveband. I början av 2000-talet blev de framröstade till bästa liveband på Sweden Rock och de kommer tillbaka till festivalen i sommar.

Jack Vreeswijk och A.C.T. spelar på Eksjö stadsfest den 31 augusti.