Han berättar på sin Facebooksida att han smittats av coronaviruset och han är Nässjös första officiella coronavirus-fall. Viruset skrämmer just nu väldigt många och det har fått ett stort antal länder att införa skarpa restriktioner för att begränsa dess spridning. Lars-Olof Lundgren upplever dock att han personligen fått lindriga symptom och har kunnat jobba hemma.

Det var i tisdags förra veckan som var med en grupp personer på resa. Med i sällskapet var även en person som nyligen hade besökt Italien.

– Vi blev smittade 10 mars.

Det visste de inte då för det var först den 12:e som personen fick besked från sjukhuset att han bar på smittan. Hans fru fick beskedet den 11:e.

Smittspårning

Lars-Olof berättar att sjukhuset startade en smittspårning den 13 mars. Han blev informerad om att hålla sig borta från folk tills två dagar passerat efter att han känner sig frisk igen.

Han beskriver insjuknandet. Efter två dagar från smittotillfället började han känna en diffus och konstig känsla i huvudet. Den tilltog på fredagen och lördagen, men var enligt Lundgren helt borta på söndagen.

– Nu har jag en liten känning i ena lungan, men det kan bero på att jag har haft flera lunginflammationer tidigare, totalt åtta stycken. Ingen annan i den smittade resegruppen har de känningarna, säger han.

Fortsätter jobba

Symptomen hindrar honom inte från att arbeta. Han driver ett företag med tillverkning av fällor som fångar skadedjur.

– Jag är Europas största tillverkare och det måste skötas, annars stannar ju allting.

I Fredriksdal ligger fabriken där en person arbetar för tillfället. Lars-Olof Lundgren håller sig därifrån och sköter istället det administrativa och kundkontakterna hemifrån.

Där passar han samtidigt på att handla aktier. Det hastiga börsraset har lett till köpläge.