Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre SHL-backen blir assisterande i Dalen

Den tidigare HV71-backen och Tranåskillen Daniel Josefsson är klar som assisterande tränare för HC Dalen. – Vi får in en ledare med mycket rutin och erfarenhet, säger Pelle Gustafsson i ett pressmeddelande.

HC Dalen har gjort klart med en ny assisterande tränare. Det är den före detta HV-backen Daniel Josefsson, 37 år, som tar över tränarjobbet från Stefan Fredriksson.

Josefsson, som har Tranås AIF som moderklubb, kommer från spel i Vita Hästen förra säsongen och har under sin karriär sammanlagt spelat 366 SHL-matcher och 427 Allsvenska-matcher.

Josefsson spelade i HV71 under de inledande åren under 2000-talet men har även ett förflutet i Tranås AIF, Rögle, Södertälje, Modo, Malmö, AIK, Leksand och Vita Hästen.

Den nya jobbet hos HC Dalen är Josefssons första tränarjobb.

– Det känns skönt att vi får in Daniel i vår ledarstab då vi arbetat med att knyta upp honom under en längre period. Daniel känner vårt lag väl, då han har varit med och kört fysträningen i två säsonger tillsammans med Södra Wättern Crossfit. Vi får in en ledare med mycket rutin och erfarenhet som kommer bli värdefullt, säger Pelle Gustafsson i ett pressmeddelande.