Ni känner honom förmodligen som Dennis Petersson eller Dennis Bergman. Stockarydskillen heter numer Francke och har den här säsongen gjort comeback på fotbollsplan.

36-åringen som tidigare spelat för Mjällby i superettan och Myresjö IF i division 2 huserar denna säsong i division 5 och representerar Eksjö Fotboll.

– Jag har hållit uppe i sex år, senast som jag spelade var med Stockaryd/Rörvik då när vi gick upp i elitfyran. Nu kände jag att jag fick sug på det igen och jag tycker det är roligt. Nu är man nästan äldst i laget, säger Francke.

Under torsdagen mötte Eksjö Fotboll Sävsjö FF på bortaplan. Matchen slutade 1-1 efter att hemmalaget hade kvitterat i slutminuten.

– Det var lite taskigt där i slutet, kände väl att vi hade kontroll på det men fick inte tag i bollen och slarvade lite när vi hade kunnat punktera matchen tidigare. Samtidigt är Sävsjö ett bra lag och bättre än vad tabellen visar.

Eksjö Fotboll har inlett säsongen starkt och har efter tre omgångar vunnit två och spelat en oavgjord. Frågan är om det är Francke som är nyckeln till den fina starten.

– Nja, det är inte bara jag. I dag var vi lite sämre än vi brukar annars tycker jag att det har fungerat hyfsat för oss hittills.

– Är alla friska och krya så ska vi nog kunna vara med och tampas där uppe. Sen är det en tuff serie med många lag som kommer från fyran, men jag tycker ändå vi har chans att slå alla lag. Samtidigt som om vi inte gör jobbet så kan vi förlora mot samtliga.

Sävsjös kvitteringsmål skrevs som självmål. Sist av hemmaspelarna på bollen var Damir Ramadani. SFF-spelaren tycker att 1-1 var ett rättvist resultat.

– Det känns skönt att det blev 1-1. Vi var bättre och hade bra lagen, men det känns som att vi hade svårt att komma till avslut, så 1-1 var nog rätt rättvist, säger han.

Ramadanis Sävsjö har inlett säsongen med en förlust och två kryss.

– Vi tar det lite långsamt och får ta det som det kommer. Självklart vill man ha vinster men ibland har vi lite dåliga dagar.

Var tror du att ni hamnar i serien?

– Ingen aning just nu, men fortsätter vi att kämpa så som vi gör så tror jag att vi kommer att komma rätt bra.

Eksjös mål gjordes av Stefan Kling.